Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Diskuze

CILKANOL

 Pavel Charypar  28.2.2024 12:00

Dobrý den,

bezmála 3 měsíce se nesežene Cilkanol, na kterém jsem závislý cca 20 roků! Dnes není vůbec nikde k sehnání a doktorka mi napsala DETRALEX 500MG.
Nevím jaké to má účinky, ale za Cilkanol jsem zaplatil 95,-Kč. Za tuto náhradu chtějí 456,-Kč!!!
Pro důchodce je to nehoráznost a proto vaší společnost žádám o možnost alespoň jednoho balení zaslat zdarma, než třeba začnou vyrábět Cilkanol.

Prosím poraďte mi, co mám dělat. Toto je pro mne finančně nedostupné a nutně jej potřebuji.

Předem děkuji za pochopení a ochotu.

S pozdravem Pavel Charypar

Dne 17.09.2018

Odpovědět

Odpověď

Re: cilkanol a detralex
 Cempírek

Cilkanol je volně prodejný doplněk stravy a je běžně k dostání za cenu okolo 100 Kč. Aktuální dostupnost můžete vidět zde: www.zbozi.cz/hledani…
Účinnou látkou léku Cilkanol je troxerutin, což je přírodní flavonoid nazvaný také jako vitamín P. Užívá se spíše jako prevence před vznikem různých chorob, například koronární onemocnění srdce, rakovina a zánětlivé onemocnění střev. Je výborný antioxidant a může skvěle přispět proti zhoršování zraku při cukrovce. To je asi tak vše, co se dá očekávat od tohoto doplňku stravy.

Oproti tomu Detralex je lék na předpis s prokázaným účinkem na poruchy cév včetně hemoroidů, na křečové žíly a na špatnou cirkulaci krve v nohou. Obsahuje dva přírodní flavonoidy hesperidin a diosmin. Detralex se používá tam, kde je potřeba řešit existující problém. Vaše lékařka zřejmě zjistila nové skutečnosti o vašem zdravotním stavu a rozhodla se k začátku léčby Detralexem. Tato léčba bývá dlouhodobá, na půl roku a déle.

V těchto uvedených případech pojišťovna přispívá 1/4 z prodejní ceny:
- symptomatická léčba chronické žilní nemoci s objektivními známkami choroby (viditelné varixy, edémy, kožní změny, event. průkaz refluxu pomocí sonografie jako nepřímého dokladu žilní hypertenze). V případě, že po 2 - 3 měsících léčby není dosaženo klinicky významného zlepšení, léčba není dále hrazena.
- hojení bércových venózních vředů. V případě, že po 6 měsících léčby není dosaženo klinicky významného zlepšení, léčba není dále hrazena.

Pokud nemáte některou z výše uvedených nemocí, tak musíte platit plnou cenu za lék. Cena Detralexu je vysoká a jedna tableta stojí od 7 do 6 Kč. Rozdíl v ceně určuje velikost balení, kde balení 30 tablet vyjde na 7 Kč za tabletu a balení 180 tablet vychází na 6 Kč za tabletu. Další slevy je možno dosáhnout díky různým slevovým programům jednotlivých lékáren. Vyplatí se obvolat několik z nich a pak požádat lékaře o recept na největší možné balení 180 tablet.

V nabídce lékáren jsou i další přípravky, které uvádějí, že obsahují stejné flavonoidy jako Detralex. Jde ale o doplňky stravy, kde není nijak prokázán léčivý účinek. Cena za tabletu je ovšem nižší, okolo 4,5 Kč. Tady je vidět aktuální nabídka těchto doplňků stravy: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Super

 Jan

Super článek, na jednom místě jsou všechny přípravky na žilní nedosatečnost.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS